Garažna vrata

Garažna vrata so izrednega pomena v sklopu vsakega domovanja. Nedvomno si upamo trditi, da lepa garažna vrata izboljšajo sam izgled hiše. Hkrati morajo biti garažna vrata funkcionalna, kar pomeni, da mora biti izkoristek prostora maksimalen. Ne pozabimo pa tudi na samo varnost – tako doma kot garažnih vrat. S pomočjo kvalitetnih garažnih vrat poskrbimo, da bo naša lastnina primerno zavarovana in bo onemogočen vstop morebitnim vsiljivcem. Varna pa morajo biti tudi že sama garažna vrata ter uporaba le teh.

Garažna vrata

V prvi vrsti vam mora biti pomembna sama investicija v garažna vrata in ne vložen strošek. Ustrezati vam mora sam videz garažnih vrat, poskrbljeno mora biti za prostor – tako v garaži kot pred njo, poskrbeti je potrebno za ustrezno toplotno izolacijo ter energijsko varčnost garaže. Ugotoviti morate ali si želite imeti poskrbljeno za protivlomno zaščito ter temu primerno garažna vrata tudi testirati. Pametno je poskrbeti tudi za možnost zaznavanja ovir, saj si po vsej verjetnosti ne želite, da se morda ob nenadni oviri garažna vrata ne ustavijo in tako poškodujejo vašega hišnega ljubljenčka ali otroka.

Pred samim nakupom garažnih vrat se je vedno pametno posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo svetoval glede prave izbire garažnih vrat za vaše potrebe ter želje. V našem podjetju imamo izkušene strokovnjake, ki vam bodo z veseljem svetovali glede izbire ter nakupa ustreznih garažnih vrat.  Naša pomoč in svetovanje je brezplačno ter popolnoma neobvezujoče, saj vam tako želimo ponuditi kar največ informacij glede izbire in nakupa garažnih vrat za vaš dom.

V našem podjetju Protech vam ponujamo veliko izbiro garažnih vrat za vaš dom. Na voljo imate garažna vrata Teckentrup ter sekcijska dvižna garažna vrata. Pri obeh proizvajalcih gre za visokokakovostna garažna vrata nemškega proizvajalca.

Delovanje garažnih vrat

Vzmeti imajo ključno aktivno vlogo pri dvigovanju dvižnih garažnih dvižnih vrat. Tako so poleg motornega pogona ter jeklenih vrvi najbolj aktiven ter hkrati šibek člen v sistemu. V kolikor bi počila vzmet ali pa bi se jeklene vrvi strgale bi lahko nekontrolirano udarile ali resneje poškodovale prisotne.

Garažna vrata Teckentrup imajo vzmeti prav zaradi varnosti zaprte. Vzmeti so vpete nad vodila ter locirana v pokritem jeklenem koritu.

Prednosti zaprtih vzmeti v jeklenem koritu:

 • V kolikor bi vzmet počila, le ta ne more nekontrolirano »odleteti« vendar ostane znotraj korita. Tako zagotovimo varnost vseh uporabnikov, ki bi se nahajali v bližini vrat,
 • Vzmeti so znotraj korita zaščitene pred vsemi zunanjimi vplivi, kot sta prah in vlaga ter s tem povečamo življenjsko dobo vzmeti,
 • Tudi po daljšem obdobju delovanja se motorni pogon za garažna vrata ne obremeni. Vzmeti delujejo v idealnih pogojih ter na takšen način svojo moč ohranijo dlje časa. S tem se predvsem podaljša življenjska doba motornega pogona za garažna vrata,
 • Vzmeti bodo zavzele minimalen višinski prostor in tako je potrebnih le 12 cm ali manj za preklado z delnim spustom garažnih vrat glede višine odpiranja.

Dodaten element varnosti nudijo tudi dvojne jeklene vrvi, locirane na vsaki strani vrat. Vsi elementi za garažna vrata skupaj tvorijo minimalen strošek vzdrževanja ter slovijo po dolgi življenjski dobi celotnega dela garažnih dvižnih vrat. 

Garažna vrata Teckentrup prednosti:

 • različne vrste zasteklitve
 • velika izbira atraktivnih barv ter dizajnov
 • vrhunske rešitve tehnične narave, ki ne zahtevajo veliko prostora
 • izjemna varnost, stabilnost ter toplotna izolacija
 • enostavna montaža
 • tiho delovanje vrat
 • enostavno renoviranje
 • izgled garažnih vrat skladen z vašim objektom

 

Za več informacij in ponudbo za garažna vrata nas kontaktirajte.