Garažna vrata TREND

Trend - VARNA IN ZANESLJIVA VRATA PO DOSTOPNI CENI

Sekcijska dvižna garažna vrata serije Trend so robustna, ekonomična ter zanesljiva, saj zagotavljajo delovanje v celotni življenjski dobi, v sklopu katere je poskrbljeno za kar 25.000 odpiranj in zapiranj. Odlikuje jih predvsem sprejemljiva cena, primernost za zmerna podnebja ter za manj ogrevane prostore. Karakteristike garažnih vrat serije Trend:

  • Debelina panelov iz cinkanega jekla je 40 mm
  • Koeficient toplotne prevodnosti je 1,35W/(m²K) Primerljivo z opečnato steno 55 cm debeline
  • Vmesni tečaji in nosilci koleščkov so narejeni iz pocinkanega jekla
  • Garažna vrata se lahko vgradijo v odprtino večjo od naročene velikosti
  • Uravnoteženje vratnega krila s torzijskimi ali nateznimi vzmetmi
  • Maksimalna velikost garažnih vrat je 6000×3000 mm

Pri sekcijskih dvižnih vratih serije Trend, je poskrbljeno za trajnostno oblikovanje, saj se pobarvani okvir vrat ujema s paneli vrat. Standardna barva serije Trend je bela. Okvir vrat pa je lahko pobarvan v kateri koli RAL-barvi, skladno z željami stranke. Okviri vrat so dodatno zaščiteni za primere večjih količin padavin, ki lahko povzročijo zastajanje vode na dnu vrat. Polimerna zaščita okvira vrat zmanjša pojav korozije na minimum. Serija garažnih vrat Trend se lahko pohvali tudi z zanesljivim sistemom vodil, ki je v celoti narejen iz galvaniziranega jekla. Tako robustna in zanesljiva jeklena konstrukcija zagotavlja dolgotrajno delovanje. Prilagodljivi nosilci koleščkov so v tesnem spoju z vratnim panelom in zagotavljajo dobro toplotno izolacijo in zaščito prostora pred prepihom. 

Veliko možnosti montaže

Okvir garažnih vrat serije Trend je mogoče postaviti v odprtino tako, da lahko namestite standardna vrata v odprtino večje velikosti.

Elementi okvirja so izdelani iz vroče cinkanega jekla, ki je dodatno prekrito z zaščitno plastjo barve (standard - bela barva RAL 9016). Na vašo zahtevo lahko okvir vrat prebarvamo v barvo vratnega krila, kar zagotovi bolj usklajen izgled.

Zaščita pred korozijo

V hudem deževju se lahko voda nabira na dnu vrat. Polimerska zaščita spodnjega dela okvirja garažnih vrat zmanjša možnost korozije v okoljih z visoko vlago. Tako je lep izgled vrat zagotovljen dlje časa.

Dolga življenjska doba delovanja

Mehanizem vzmetenja se kompenzira s težo vratnega krila, to uravnoteženje pa omogoča, da se celo težka vrata z lahkoto odpro z roko. Življenjska doba vzmeti zagotavlja 25000 odpiranj in zapiranj, kar je enako 17 letom delovanja vrat z odpiranjem in zapiranjem štirikrat na dan.

Z uporabo napredne tehnologije in dolgoletnih izkušenj v proizvodnji smo ustvarili vrata, ki imajo številne prednosti. Previdno premišljeno oblikovanje in visoko kakovostne komponente ponujajo privlačno podobo, ter dolgoletno zanesljivo in varno uporabo vrat serije Trend.

Učinkovita varnost

Torzijsko vzmetenje je opremljeno z varovalom v primeru vzmeti, kar preprečuje vratnim krilom, da bi padla v primeru okvare vzmeti. Ta zaščitni sistem je dobavljen brez doplačila in zagotavlja varno uporabo.

ALUTECH vrata so skladna z evropskimi standardi EN 13241-1, EN 12604, EN 12453, EN 12424, EN 12425 in EN 12426.

Zaščita pred prepihom

Prilagodljivi nosilci kotnih ležajev omogočajo tesno prileganje vratnega krila k okvirju vrat. Na takšen način se omogoča maksimalna zaščita pred prepihom ter ohranjanjem toplote v garažnih prostorih.

Sama prilagoditev bližine oziroma tesnosti se lahko izvede tako v času namestitve kot v kasnejši fazi – fazi uporabe. Vaša sekcijska dvižna garažna vrata bodo tako energetsko učinkovita mnogo let.

Tiho delovanje

Zaradi uporabe kolesc s kotalnimi ležaji se vrata premikao gladko in tiho. Pri vratih Alutech se uporabljajo kroglični ležaji zaprtega tipa. Dobro so zaščiteni pred prahom in vlago. Ti ležaji ne zahtevajo podmazovanja, hkrati pa vam zagotavljajo visoko zanesljivnost in trajnost premičnih delov.